هشتمین خورشید ولایت

او از آن روی رضا خوانده شد که در آسمان خوشایند و در زمین مورد خشنودی پیامبران خدا و امامان پس از او بود. همچنین گفته شده : از آن روی که همگان، خواه مخالفان و خواه همراهان به او خشنود بودند. سر انجام، گفته شده است: از آن روی او رضا خوانده اند که مأمون به او خشنود شد.

هشتمین خورشید ولایت

او از آن روی رضا خوانده شد که در آسمان خوشایند و در زمین مورد خشنودی پیامبران خدا و امامان پس از او بود. همچنین گفته شده : از آن روی که همگان، خواه مخالفان و خواه همراهان به او خشنود بودند. سر انجام، گفته شده است: از آن روی او رضا خوانده اند که مأمون به او خشنود شد.

مشخصات بلاگ
هشتمین خورشید ولایت

مؤمن‌ ، مؤمن‌ واقعى‌ نیست‌ ، مگر آن‌ که‌ سه‌ خصلت‌ در او باشد : سنتى‌ از پروردگارش‌ و سنتى‌ از پیامبرش‌ و سنتى‌ از امامش‌ . اما سنت‌ پروردگارش‌ ، پوشاندن‌ راز خود است‌ ، اما سنت‌ پیغمبرش‌ ، مدارا و نرم‌ رفتارى‌ با مردم‌ است‌ ، اما سنت‌ امامش‌ صبر کردن‌ در زمان‌ تنگدستى‌ و پریشان‌ حالى‌ است‌.
(اصول‌ کافى‌ ، ج‌ 3 ، ص‌ 339)

نویسندگان

هر شیعه  ی آگاهى مى‏داند که علوم اهل بیت ‏(ع) از علم بى‏پایان الهى سرچشمه مى‏گیرد و خداوند متعال به ایشان چنان دانشى داده است که به هیچ فردی به جز پیامبر اکرم (ص) نداده است . ائمه  ی اطهار (ع) تمامى علوم پیامبران مرسل و ملائکه مقرّب را دارا هستند . اخبار آسمان ها و زمین نزد آن هاست و به طور کلّى ایشان خزانه داران علوم الهى هستند و هیچ چیزى نیست که مورد نیاز مردم باشد

 و از آن ها پنهان بماند ، ولى شرایط خاص هر امام و دستورالعملى که از جانب خداوند براى آن ها به اقتضای فرصت‏هاى هر زمان صادر شده بود ، سبب مى‏شد که برخى از ایشان مجال بیان دین و اظهار علوم گسترده خویش را بیشتر داشته باشند ، همانند حضرت امیر ، امام باقر ، امام صادق و از جمله حضرت رضا (علیهم السلام) که سه جریان مهم سبب شد ، سیلاب دانش از حضرت رضا (ع) به سوى جامعه  ی اسلامى سرازیر شود . اوّل : فتنه  ی واقفیّه و شبهاتى که اینان در امامت حضرت رضا (ع) مطرح کردند و ایشان با پاسخ‏هاى عمیق خویش ، مردم را هدایت مى‏نمود . دوّم : هلاکت برامکه در سال چهارم امامت حضرت که سبب شد یکى از مهم‏ترین دشمنان اهل بیت (ع) در دستگاه هارون به دست هارون از میان برود ؛ به طور نسبى فرصت خوبى جهت نشر آثار اهل بیت (ع) فراهم شد . سوم : مسأله  ی ولایت عهدى امام رضا (ع) که نگاه‏ها را متوجه ایشان کرد و مأمون عباسى با تشکیل محافل علمى و مجالس بحث و مناظره سعى در آن داشت تا حضرت را در مقابل بزرگان ادیان و علمای مذاهب ، عاجز نشان دهد ؛ اما از آن جا که خداوند متعال کید و مکر حیله  گران را مدیریت می  کند و به خودشان برمى‏گرداند ، همین جلسات و محافل مناظره ، سبب معرفى مقام علمى و عظمت حضرت رضا (ع) شد ، به گونه‏اى که دانشمندان بزرگ به دانش گسترده وى اعتراف کردند . شخصیت حضرت رضا (ع) از نظر علمى به گونه‏اى است که حضرت صادق‏ (ع) که خود رئیس مذهب جعفرى است ، در مورد امام رضا (ع) قبل از تولد ایشان به فرزند خود موسى بن جعفر بارها مى‏فرمود : عالم آل محمد (ع) در نسل توست ، اى کاش او را درک مى‏کردم . محمد بن عیسى یقطینى گوید : از پاسخ هایى که حضرت رضا (ع) به سؤال‏هاى مردم داده بود ، پانزده هزار مسأله جمع آورى کردم . اباصلت هروى که خود از بزرگان زمان خویش است ، گوید : من کسى را داناتر از على بن موسى الرضا (ع) ندیدم ، هیچ دانشمندى نیز حضرت را ندید مگر آن که مانند من گواهى داد . مأمون در مجالس متعدد تعدادى از دانشمندان ادیان (گوناگون) و فقهای شریعت (اسلام) و متکلمان را جمع کرد  و با حضرت مناظره کردند و حضرت بر همه  ی آنها پیروز شد به گونه‏اى که همگى به فضیلت حضرت و عجز خویش اعتراف کردند و من از ایشان (حضرت رضا(ع)) شنیدم که مى‏فرمود : من در (مدینه) مسجد (پیامبر(ص)) مى‏نشستم ، در حالیکه دانشمندان در مدینه فراوان بودند ، هرگاه یکى از آنها در پاسخ مسأله‏اى عاجز مى‏شد همگى به من اشاره مى‏کردند و مسأله را به من ارجاع مى‏دادند و من پاسخ مى‏دادم . ابراهیم بن عباس گوید : هرگز ندیدم از حضرت رضا (ع) چیزى بپرسند مگر این که آگاه بود ، هیچ کس را آگاه‏تر از او به تاریخ گذشته تا زمان خودش ندیدم . مأمون همواره او را با سؤال‏هاى گوناگون امتحان مى‏کرد و او با جواب کامل به وى پاسخ مى‏داد . حسن بن على وشاء که بر اثر شبهات مخالفان به مذهب وقف گرایش پیدا کرده بود ، گوید : مسائلى را در طومارى نوشتم تا حضرت رضا (ع) را با آن امتحان کنم . درب خانه حضرت آنقدر ازدحام جمعیت بود که موفق به ملاقات ایشان نشدم . ناگاه متوجه شدم که خدمتکار حضرت به دنبال من است . . .

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی